V troch vozidlách MHD skúšobne zaviedli pripojenie na internet cez wifi

18.03.2013 Prešov

Prešov 18. marca (TASR) – Prešovčania, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu, majú od dnes možnosť v niektorých vozidlách sa bezplatne pripojiť na internet prostredníctvom wifi siete. Riaditeľ Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) Peter Janus uviedol, že zatiaľ ide o skúšobnú prevádzku a túto možnosť vytvorili v troch trolejbusoch, ktoré premávajú na najdlhších trasách.
Janus vysvetlil, že od spoločnosti See & Go dostali ponuku na využitie reklamného priestoru, konkrétne umiestnenie monitorov do vozidiel, kde by mali byť prezentované environmentálne prípadne iné programy. Ako dodal, okrem prenájmu priestoru má dopravný podnik získať možnosť umiestňovať svoje oznamy na podvaloch pod vysielaným programom, napríklad o mimoriadnych udalostiach prípadne zmenách v doprave.
„Ako bonus k tomu firma ponúkala aj zavedenie pripojenia na internet cez wifi sieť. Tento produkt funguje v bratislavskom i košickom dopravnom podniku a na základe rozhodnutie predstavenstva sme sa dohodli na skúšobnej prevádzke do troch trolejbusov, ktoré od dnešného dňa premávajú na linkách číslo 4, 8 a 38,“ povedal Janus. Dodal, že tieto vozidlá budú označené nálepkou, aby ľudia vedeli o možnosti takéhoto pripojenia.
„Firma See & Go má záujem o umiestnenie wifi zhruba v 20 vozidlách mestskej hromadnej dopravy a išlo by hlavne o tie nízkopodlažné trolejbusy respektíve autobusy,“ uzavrel riaditeľ.
 

Vyberte región

mark